Page 1 of 1

How do we give our new droids (post update 12) a name?

Posted: Thu Aug 13, 2009 1:29 pm
by passionfly1
The standard give him a command 4 times does not work with the new droids. What did they change here?

Re: How do we give our new droids (post update 12) a name?

Posted: Thu Aug 13, 2009 4:05 pm
by Tech Twin
I suspect they didn't change anything... and that is the problem.

There has always been a bug where some droids you just couldn't name... it seems completely random (no specific class of droid) but no matter what you just couldn't name them. I'd thought they would fix it for the update. :(


Oh, one more thing... sometimes when I thought the bug was affecting me it turned out that the name I was using was invalid. There is usually no system message notifying you of this so check out the name you're using and make sure its valid... that could be it also.

Re: How do we give our new droids (post update 12) a name?

Posted: Thu Aug 13, 2009 11:33 pm
by Tinsel
I haven't had any trouble naming (or setting commands for) new or old droids, and I've done a couple dozen so far. I strongly suspect it's a problem with the specific name(s) you're trying (or other problems with the text you're trying to enter into the command), as Tech Twin suggested. There are a lot of banned words, not to mention, special characters and numbers.

Re: How do we give our new droids (post update 12) a name?

Posted: Fri Aug 14, 2009 12:26 am
by Monty Burns
I just go to the commands menu and drag the commands I want to the hotbar now.

I think they have just made droids much easier to use.

Re: How do we give our new droids (post update 12) a name?

Posted: Fri Aug 14, 2009 11:10 am
by Zimoon
A vague mem'ry flying through my mind is that to name some droids one or two of the commands had to used and the third was any of them, three different commands all in all. But that might be an outdated memory ... eeeh, were was I? 8)

/Z

Re: How do we give our new droids (post update 12) a name?

Posted: Fri Aug 14, 2009 2:04 pm
by Reeth
To name a droid the same name has to be programmed into four different commands.

Droid User's Guide - Section 4

As for the new droids, it worked with an INS-444 I built just now to test it.

Re: How do we give our new droids (post update 12) a name?

Posted: Fri Aug 14, 2009 3:38 pm
by Zimoon
Ahaa, 4 times, gaah, what I am feeling old and worn :|

Re: How do we give our new droids (post update 12) a name?

Posted: Fri Aug 14, 2009 4:49 pm
by Tinsel
The OP mentioned that he's using the 4-command technique in his OP. He's got that part... it's just not working.

OP, did you try with some names guaranteed to work? For example, I named my synthetic cloth droid Synthbot. Try doing the basic commands (no frills) and name yours that, since we know it passes through the filter unharmed. Synthbot group, Synthbot store, etc - don't try to put in long commands like Synthbot, I would like you to group with me RIGHT NAO! Just keep it simple. Let us know whether that works - if it does, you know the problem is in the text, not in the droid.

Re: How do we give our new droids (post update 12) a name?

Posted: Sat Aug 15, 2009 7:38 pm
by Dea
I did it last night, and it worked fine. It did take me a bit longer, because I had the name in the wrong order.

For example, I should have been doing this while programming the command.

/tellpet (name) (command)

i.e. /tellpet Pullo Guard